Duurzaamheid


Bij Broekhof werken we aan een circulare economische visie: we willen zo min mogelijk materialen gebruiken en deze zo lang mogelijk gebruiken. Met het ontwikkelen van onze (maatwerk)producten houden wij rekening met vier elementen:
1. Resource (producten komen van duurzame grondstoffen, zoals FSC)
2. Recyled (met gerecycled materialen gebruiken wij dezelfde grondstoffen langer en hebben we minder nieuwe grondstoffen nodig)
3. Reduce (producten maken met minder materiaal, zoals van 40 naar 24 MU hoezen & nex gen emmer)
4. Circular (de oplossing voor een gesloten kringloop in de sierteelt, met de circular bag)
Sustainable Development Goals (SDG)
Wij hebben ons gecommit aan de VN duurzame ontwikkelingsdoelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Wij werken aan 5 SDG's, welke een economische, ecologische en sociale impact hebben.
Duurzame verpakkingen ontwikkelen met Broekhof

Wanneer u als kweker, ketenpartner of bloemist zoekt naar milieuvriendelijke verpakkingen, dan bieden wij diverse oplossingen. We maken gebruik van hernieuwbaar en natuurlijke materiaal zoals olifantsgras, agrarisch restmateriaal (niet eetbare delen van planten) en biomassa. Alle grondstoffen komen uit de natuur en kunnen terugkeren in de natuur via de juiste manier van afval verwerken. 
Cyclus duurzame verpakkingen optimaliseren

Voor een optimale duurzame cyclus is het belangrijk dat een verpakking na gebruik in de juiste afvalstroom terecht komt. De richtlijnen voor het scheiden van afval verschillen per land en soms ook per gemeente. U kunt uw eindklant, de consument, informeren over de wijze van afval scheiden door op uw verpakking of in uw communicatie logo’s te gebruiken die in het betreffende land gebruikelijk zijn.
Om u te helpen bij het maken van duurzame(re) keuzes, hebben wij de duurzaamheids-index samengesteld.
Aan het laden
Aan het laden