Green Leaf

Broekhof ontwikkelt onder het label ‘Green Leaf’ duurzame verpakkingen. Deze verpakkingen worden gemaakt met een minimale impact op het milieu. Het is nu mogelijk om verpakkingen te laten maken van Olifantsgras, Paperwise of PLA of een combinatie van deze. Voor meer informatie over de mogelijkheden, beschikbaarheid en prijzen, neem contact op met u persoonlijke verkoper of via info@broekhof.nl.

Van Olifantsgras naar sierpot?

Image titleDe naam Olifantsgras doet vermoeden dat dit door olifanten wordt gegeten. Dit Olifantsgras in ieder geval niet want dit metershoge gras groeit gewoon hier in Nederland. De aanplant ervan is begonnen als diervriendelijke oplossing voor het ganzenprobleem rondom de start/landingsbanen op Schiphol. Het gras kan wel  4 meter hoog worden; ganzen houden daar niet van. Van Olifantsgras worden producten gemaakt met een lage carbon footprint en een hoge technische performance. Er wordt papier zonder hout, plastic zonder olie en zelfs beton van gemaakt.

Van Olifantsgras kunnen wij onder andere sierpotten en labels aanbieden. De sierpotten zijn alleen in hun natuurlijke kleur verkrijgbaar maar het premium kwaliteitspapier en -karton is zeer geschikt om full colour te bedrukken.

Waarom is Olifantsgras minder milieubelastend?
Olifantsgras:
  • Is 100% industrieel composteerbaar.*
  • neemt wel 4x zoveel CO2 op als een bos met bomen.
  • wordt in Nederland geproduceerd, dus is minder transport nodig uit verre landen;
  • zuivert de lucht: het vangt fijnstof af én het zorgt voor geluidsreductie.
* Industrieel composteerbaar betekent dat de verpakking in de GFT- afvalbak mag bij de consument.

Certificering:
Op producten met Olifantsgras als grondstof is een certificering in aanvraag voor EN13432, Vincotte OK Compost en Vincotte OK Bio Based.

Paperwise: van landbouwafval naar potcover?

Image titleOm dagelijks zeven miljard mensen te voeden worden gewassen verbouwd zoals rijst, graan en suikerriet. Bij de verwerking van deze gewassen komen stengels en bladeren vrij: landbouwafval. Wereldwijd gaat het om miljarden tonnen. Dit landbouwafval is de grondstof voor hoogwaardig papier en karton met de naam Paperwise. Paperwise is een doorbraak in duurzaamheid, biedt legio mogelijkheden en de kwaliteit is zeer goed.


Van Paperwise kunnen wij  u onder andere potcovers, luxe cadeautasjes, boeketvazen en kokers aanbieden.  Het papier is helderwit van kleur en voldoet als een uitstekende drager van alle soorten inkt en is dus zeer geschikt om full colour te bedrukken en biedt veel mogelijkheden.

Waarom is Paperwise minder milieubelastend?
Paperwise:

is 100% industrieel composteerbaar *.
verlaagt de milieu-impact met 47% in vergelijking met FSC-papier van houtvezels en 29% ten opzichte van recycled papier geeft een zinvolle bestemming aan landbouwafval.
wordt geproduceerd met 100% groene energie.
* Industrieel composteerbaar betekent dat de verpakking in de GFT- afvalbak mag bij de consument.

Certificering:
Paperwise is als grondstof gecertificeerd  met de norm EN13432, Vincotte OK Compost en Vincotte OK Bio Based.

Van hernieuwbare grondstoffen naar boeketvaasje?

PLA is een biopolymeer en staat voor ‘Polylactic Acid of Polylactide’. Deze benaming klinkt wat PLA en bloemenhoes‘chemisch’ in de oren maar niets is minder waar. PLA is namelijk één van de meest bekende en meest duurzame bioplastics. PLA wordt niet, zoals traditionele kunststoffen, gemaakt van fossiele brandstoffen maar van hernieuwbare grondstoffen, namelijk van Agri-waste en Bio-mass zoals suikerriet en maïs, wat niet ten koste gaat van voedsel. PLA kan op verschillende manieren machinaal worden verwerkt en biedt daarom vele verpakkingsmogelijkheden. 

Van PLA kunnen wij u onder andere bloemen- en plantenhoezen, folie vellen, kokers, zakjes voor flowerfood, potcovers en etiketten aanbieden.  De mogelijkheden voor het bedrukken van PLA folie zijn gelijk aan die van fossiele brandstoffen.
 
Waarom is PLA minder milieubelastend?
PLA:

is 100% industrieel composteerbaar.*
geeft een zinvolle bestemming aan landbouwafval alsook de grondstoffen zijn hernieuwbaar. 
vermindert de C02 uitstoot t.o.v. gebruik van fossiele brandstoffen.
* Industrieel composteerbaar betekent dat de verpakking in de GFT- afvalbak mag bij de consument.

Certificering :
Producten met PLA als grondstof zijn gecertificeerd  met de norm EN13432, Vincotte OK Compost en Vincotte OK Bio Based. Bekijk het certificaat.

Aan het laden
Aan het laden