Green Leaf


Broekhof ontwikkelt onder het label ‘Green Leaf’ duurzame verpakkingen. Deze verpakkingen worden gemaakt met een minimale impact op het milieu. Het is nu mogelijk om verpakkingen te laten maken van Paperwise of PLA of een combinatie van deze. Voor meer informatie over de mogelijkheden, beschikbaarheid en prijzen, neem contact op met uw persoonlijke verkoper of via info@broekhof.nl.

Van hernieuwbare grondstoffen naar boeketvaasje?

PLA is een biopolymeer en staat voor ‘Polylactic Acid of Polylactide’. Deze benaming klinkt wat Image title‘chemisch’ in de oren maar niets is minder waar. PLA is namelijk één van de meest bekende en meest duurzame bioplastics. PLA wordt niet, zoals traditionele kunststoffen, gemaakt van fossiele brandstoffen maar van hernieuwbare grondstoffen, namelijk van Agri-waste en Bio-mass zoals suikerriet en maïs, wat niet ten koste gaat van voedsel. PLA kan op verschillende manieren machinaal worden verwerkt en biedt daarom vele verpakkingsmogelijkheden. 

Van PLA kunnen wij u onder andere bloemen- en plantenhoezen, folie vellen, kokers, zakjes voor flowerfood, potcovers en etiketten aanbieden.  De mogelijkheden voor het bedrukken van PLA folie zijn gelijk aan die van fossiele brandstoffen.
 
Waarom is PLA minder milieubelastend?
PLA:

is 100% industrieel composteerbaar.*
geeft een zinvolle bestemming aan landbouwafval alsook de grondstoffen zijn hernieuwbaar. 
vermindert de C02 uitstoot t.o.v. gebruik van fossiele brandstoffen.
* Industrieel composteerbaar betekent dat de verpakking in de GFT- afvalbak mag bij de consument.

Certificering :
Producten met PLA als grondstof zijn gecertificeerd  met de norm EN13432. Bekijk het certificaat.

Paperwise: van landbouwafval naar potcover?

Image titleOm dagelijks zeven miljard mensen te voeden worden gewassen verbouwd zoals rijst, graan en suikerriet. Bij de verwerking van deze gewassen komen stengels en bladeren vrij: landbouwafval. Wereldwijd gaat het om miljarden tonnen. Dit landbouwafval is de grondstof voor hoogwaardig papier en karton met de naam Paperwise. Paperwise is een doorbraak in duurzaamheid, biedt legio mogelijkheden en de kwaliteit is zeer goed.


Van Paperwise kunnen wij  u onder andere potcovers, luxe cadeautasjes, boeketvazen en kokers aanbieden.  Het papier is helderwit van kleur en voldoet als een uitstekende drager van alle soorten inkt en is dus zeer geschikt om full colour te bedrukken en biedt veel mogelijkheden.

Waarom is Paperwise minder milieubelastend?
Paperwise:

is 100% industrieel composteerbaar *.
verlaagt de milieu-impact met 47% in vergelijking met FSC-papier van houtvezels en 29% ten opzichte van recycled papier geeft een zinvolle bestemming aan landbouwafval.
wordt geproduceerd met 100% groene energie.
* Industrieel composteerbaar betekent dat de verpakking in de GFT- afvalbak mag bij de consument.

Certificering:
Paperwise is als grondstof gecertificeerd  met de norm EN13432.

Aan het laden
Aan het laden