Broekhof voorziet klanten van informatie over recycling

woensdag 10 oktober 2018
Broekhof start volgende maand op de Trade Fair met het voorlichten van klanten over de mogelijkheden van recycling van bloemen- en plantenverpakkingen. Voor steeds meer bedrijven in de sierteeltsector is het van belang te weten of de verpakking van een boeket of plant recyclebaar is.
<img width="300" class="fr-fin fr-dib" alt="Image title" src="/content/files/images/News/nieuwe_vestiging_Colombia_96dpi.jpg"><img width="300" class="fr-fin fr-dib" alt="Image title" src="/content/files/images/News/nieuwe_vestiging_Colombia_96dpi.jpg"><img width="300" class="fr-fin fr-dib" alt="Image title" src="/content/files/images/News/nieuwe_vestiging_Colombia_96dpi.jpg">Broekhof opent vestiging in Colombia | Broekhof
Vanwege de behoefte in de markt aan duurzame verpakkingen gaat Broekhof klanten informeren over de mogelijkheden van recycling van bloemen- en plantenverpakkingen. Vooral de supermarktketens gaan de komende jaren het niet-recyclebare plastic uit de schappen weren. Het assortiment verpakkingen en decoratiematerialen van Broekhof biedt al langer duurzame keuzes met onder andere FSC papier. In de nieuwe catalogus van Broekhof met het assortiment van 2019 komt hierover nog meer duidelijkheid: per artikel is met een symbool aangegeven of een artikel recyclebaar is. Ook is aangegeven of een artikel bestaat uit gerecycled materiaal. De nieuwe catalogus zal vanaf de Trade Fair in november aan klanten worden verstrekt.   

Biologisch afbreekbare verpakkingen
Naast de informatiebehoefte over de mogelijkheden van recycling, is er vanuit klanten steeds meer belangstelling voor de duurzame verpakkingen die Broekhof verkoopt onder het merk ‘Green Leaf’. Bovendien is de verpakkingslijn ‘Green Leaf’ vanaf dit najaar uitgebreid. Naast 100% industrieel composteerbare artikelen, zijn ook biologisch afbreekbare artikelen én thuis composteerbare artikelen hieraan toegevoegd.

Image title
 Deze ‘Sustainable tree’ geeft in één oogopslag weer welke hoofdstromen we binnen ons assortiment onderscheiden: Green Leaf en Blue Leaf. Beide ‘vertakkingen’ bieden een veelheid aan opties om duurzame(re) keuzes te maken. De artikelen die onder Green Leaf en Blue Leaf vallen hebben hun eigen specifieke kenmerken en gradatie van duurzaamheid.
Aan het laden
Aan het laden