Broekhof ontvangt erkenning als mantelzorgvriendelijk bedrijf

dinsdag 12 maart 2019
Tien werkgevers uit de Gemeente Noordwijk hebben maandagmiddag in Grand Hotel Huis ter Duin officiële erkenning gekregen voor hun mantelzorgvriendelijke beleid. Broekhof is daar één van en ontving het plakkaat ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ van de Noordwijkse wethouder Ter Hark.

José Mourits, hoofd P&O bij Broekhof: ‘’Deze erkenning geeft aan wat Broekhof al sinds de oprichting uitdraagt en belangrijk vindt, namelijk goed werkgeverschap en er zijn voor elkaar als dat nodig is. Broekhof vindt het van belang om de werknemers te ondersteunen in de balans tussen werk en privé en doet daarom mee aan het project ‘Mantelzorg werkt’.

De zorgtaken zijn voor veel mantelzorgers te combineren met hun werk, maar helaas geldt dat niet voor iedereen. Er bestaat dan een risico op overbelasting, ziek worden of zelfs voor een bepaalde periode uitvallen. Met de erkenning laat Broekhof zien dit als mantelzorgvriendelijke organisatie niet te laten gebeuren. Wij zullen met mantelzorgende werknemers het gesprek aangaan om samen een oplossing te vinden om werk en zorgtaken te combineren.’’

Aandeel mantelzorgers groeit
Landelijk geldt dat maar liefst 1 op de 5 werknemers werk met mantelzorg combineert en dat dit aandeel groeit. Mantelzorgers zijn mensen die langdurig (onbetaald) zorgen voor een chronisch zieke partner, een gehandicapt kind of een hulpbehoevende naaste, vriend of buur. Mensen die mantelzorger zijn, kunnen vaak in de combinatie werk en mantelzorg ondersteuning en begrip gebruiken.
Image titleJosé Mourits (hoofd P&O van Broekhof) ontvangt namens Broekhof de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ uit handen van de Noordwijkse wethouder Ter Hark.

Aan het laden
Aan het laden