Mogelijkheden voor duurzame verpakkingen zijn oneindig

maandag 31 oktober 2016
De behoefte bij de consument om duurzaam te consumeren neemt de laatste jaren steeds meer toe; er is veel vraag naar producten die groen, eerlijk en natuurlijk zijn. Naast maatschappelijk verantwoord ondernemen op het gebied van arbeidsomstandigheden, neemt Broekhof nu ook de verantwoordelijkheid in het produceren van duurzame verpakkingen met de introductie van een nieuwe verpakkingslijn ‘Green Leaf’.

Marc Reick is hoofd inkoop bij Broekhof en is na veel research klaar voor de introductie van de nieuwe duurzame verpakkingen. ,,Met duurzaam bedoelen we verpakkingen die gemaakt zijn van duurzame grondstoffen en 100% composteerbaar zijn: deze mogen bij de consument in de GFT- afvalbak. Op de Trade Fair laten we verschillende verpakkingsmogelijkheden zien, zoals sierpotten gemaakt van Olifantsgras en bloemenhoezen die gemaakt zijn van landbouwafval. De mogelijkheden zijn oneindig, denk ook bijvoorbeeld aan plantenhoezen, folie vellen, kokers, zakjes voor flower food, potcovers, etiketten, boeketvaasjes en luxe tasjes die 100% composteerbaar zijn.’’

Nieuwe denkwijze
Op dit moment zijn er weinig duurzame verpakkingen voor de bloemen- en plantenbranche  op de markt. ,,Wij willen als Broekhof een verandering teweeg brengen in de markt: de hele denkwijze moet zich vernieuwen om het hedendaagse ondernemen meer circulair en duurzamer te maken. Het is nu tijd om te denken aan alternatieven voor fossiele grondstoffen die immers eindig zijn. De markt staat te popelen om met duurzame verpakkingen te gaan werken, kijk maar naar alle bio-winkels! We hopen dan ook op de beurs de eerste orders te gaan schrijven voor de duurzame bloemen- en plantenverpakkingen.’’, aldus Reick.

Broekhof adding value
Al sinds 1974 is Broekhof uit Noordwijkerhout een toonaangevende leverancier van verpakkingen en decoratiematerialen voor de bloemen- en plantenbranche. Het familiebedrijf Broekhof is uitgegroeid tot 100 medewerkers in Nederland, 150 medewerkers overzee en heeft vestigingen in Noordwijkerhout, Rijnsburg, Honselersdijk, Aalsmeer, Kenia, Vietnam en Colombia.
Image titleBroekhof introduceert op de Trade Fair een nieuwe duurzame verpakkingslijn onder het label ‘Green Leaf’.

Aan het laden
Aan het laden